Kdo smo

Glavni nosilec dejavnosti je Janez Lebar, ki se tako poklicno kot ljubiteljsko ukvarja z živalmi.

Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani inženir kmetijstva, zaposlen na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije, na enoti v Murski Soboti.


Že vrsto let je stalen gost radijske oddaje Minute za kmetovalce na radijski postaji Murski val, redno sodeluje kot avtor strokovnih prispevkov na mednarodnem simpoziju Zadravčevo-Erjavčevih dnevih. Ima tudi veliko število objavljenih strokovnih člankov v časopisu Kmečki glas, Vestnik, reviji Kmetovalec in reviji Drobnica. S strokovnimi nasveti se vključuje tudi v eter radia Ognjišče.


V prostem času se že vrsto let ukvarja z vzrejo koz. Reja je povsem ekološka in temelji na spoštovanju živali. Koze niso nikoli privezane, ves čas se prosto gibljejo v hlevu in čredinki, imajo neomejen dostop do krmišča in napajalnika. Poleti se pasejo in so krmljene z zeleno krmo, pozimi pa so krmljene s senom in močno krmo.


Proizvedeno mleko se uporablja v lastne namene, presežek pa je namenjen tržišču v obliki svežega kozjega mleka in kozjega sira.


Presno kozje mleko in sveži kozji sir lahko prevzamete pri nas v Rankovcih, imamo tudi dostavo v Mursko Soboto in njeno okolico. Večkrat mesečno pa kozje mleko in kozji sir dostavljamo v Ljubljano - za točen datum nas kontaktirajte.


Kje se nahajamo

 

Nahajamo se v Rankovcih.


To je majhna, idilična, panonska vasica, ki leži v Prekmurju, nekaj kilometrov iz Murske Sobote.